ÁTADTÁK AZ ÚJJÁSZÜLETETT BALLISZTIKAI ÁLLOMÁST

Teljeskörű felújítson esett át a ballisztikai állomásunk, és 3 zárt lőfolyósót alakítottunk ki az egykori lőtéren. A jelentős modernizáció hatalmas előrelépés mind munkabiztonság, mind technológia terén.

A kicsit elhúzódó üzembehelyezési eljárás után újra birtokba vehették ballisztikusaink az új állomást, ahol már el is dördült az első belövés.

Szászi Csaba: „10 éve várok erre a pillanatra. Ez egy nagyon nagy fejlődés, a munkakörnyezet lényegesen modernebb lett.”

A 3 lőfolyósó kialakítása több nehézségbe is ütközött, így a megvalósítást többször kellett újra tervezni, és másfajta technológiát alkalmazni. Ez sajnos időben is elhúzta a kivitelezést. Így került kialakításra 2 db 60 méteres és 1 db 110 méteres lőfolyósó, melyek már most is biztonságosan használhatók, bár az utolsó simítások és finomhangolások még most is zajlanak. Minden lőállás modern világítástechnikával és légtechnikai rendszerrel lett ellátva.

A 3. lőfolyosó kialakításához az egykori lőtér méretét töltéssel kellett megtoldani.

A fegyverek is új helyet kapnak, egyedileg kialakított tartókban.
Belül is megújult, összesen több mint 300 nm került felújításra:
3 db lövőhelyiség  (antisztatikus műgyanta padlóval)
1 db tűzjelző központ
1 db show-room
folyosó
1 db iroda
1 db lépcsőház
2 db előkészítő helység + tároló (antisztatikus műgyanta padlóval)
1 db mosdó
A helyiségeken jelenleg a minőségbiztosítás munkatársaival osztoznak a ballisztikusok addig, míg a Rotor épület emeleti szintje felújítás alatt áll, így a konferenciákra és képzésekre is használható show-room berendezése még várat magára.

A belső tér egységesen modern fehér-szürke dizájnt követ, és egy tetőtéri szoba is kialakításra került, ami Szászi Csaba, ballisztikai állomásvezető irodájának ad helyet.

Jó munkát kívánunk minden ballisztikán dolgozó kollégánknak az új környezetben!

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.