Rólunk

Az MFS egy európai kis kaliberű lőszergyártó, amely kategóriájában a legjobb megoldást kínálja kihívásokkal teli küldetései teljesítésére.

Egyedi terméktulajdonságaink:

  • Minőségi védelmi és rendészeti portfólió kis kaliberű lőszerben
  • Megbízható, készséges és megoldásorientált partner
  • Innovatív és modern gyártási rendszerek

Küldetésünk

  • Kiváló minőségű és megbízható lőszer biztosítása a jól bevált gyártási és üzleti gyakorlatok révén.

Víziónk

  • Minőségi lőszer beszállítónak lenni a védelmi és rendészeti szervezetek számára világszerte.

Cégtörténet

A magyar gyalogsági lőszergyártás már a kiegyezés korában, 1881-ben elkezdődött a Magyar Fegyver és Lőszergyár Rt.-vel. Ezt követően, 1892-ben a csepeli Weiss Manfréd Lőszer-, Acél- és Fémművei Rt. alakított ki jelentős gyalogsági lőszergyártási kapacitás a Monarchia hadserege számára (az első világháború alatt a második legnagyobb lőszergyár volt a monarchiában). Ezzel párhuzamosan a bécsi székhelyű Georg Roth AG pozsonyi gyárában is megkezdődött a gyalogsági lőszerek gyártása.

A második világháború alatt a lőszergyárak megsemmisültek, és a még megmaradt gépeiket leszerelték és elvitték. A politikai vezetés 1949-ben a hidegháború miatt eldöntötte, hogy ki kell újból építeni az önálló magyar gyalogsági lőszergyártási kapacitásokat. Három helyen (Sirokon, Jobbágyiban és Tégláson) kezdték el a gyárak építését. Az előd cégünk, a Mátravidéki Fémművek, már 1952-ben elkezdte a szovjet/orosz kaliberű lőszerek sorozatgyártását Sirokon.

Az 1950-es években elsősorban a magyar honvédség és a rendvédelmi szervezetek igényeit elégítették ki. A hidegháború lecsendesedésével a honvédség lőszerigénye lecsökkent, s ezért új sport- és vadászati lőszerek gyártását kezdtük el az 1950-es évek végén. Az „MFS“ (Mátra Fémművek Sirok) márkanév alatt több mint 70 országba exportáltuk termékeinket.

Nagy mérföldkő volt cégünk életében, amikor Európa egyik legnagyobb lőszergyártója, a RUAG Ammotec Csoport (Geco, Norma, RWS, Rottweil és Swiss P márkájú lőszerek gyártója) megvásárolta a magyar gyárat és márkanevet 2009-ben. Ezt követően jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a siroki gyár technológia, gyártás és minőségbiztosítás területein. A RUAG cégcsoport német és svéd prémium márkájú pisztoly- és revolverlőszereinek gyártására állt át a vállalat.

Cégünk a C.I.P., a NATO és az orosz szabványoknak megfelelően gyártja lőszereit. A gyártás szigorú minőségirányítási rendszerrel, az ISO 9001 és AQAP tanúsítványok elvárásainak megfelelően működik. Kutatási és fejlesztési részlegünk folyamatosan a mindenkori piaci igényeknek megfelelő lőszereket fejleszt ki, ami biztosíték arra, hogy az MFS évente új termékekkel jelenhessen meg. Legutóbbi sikerünk a magas precizitással készült MFS pisztoly és revolver lőszercsalád. A 9×19 Luger MHP lőszerünk 2020-ban az „Év Lőszere” megtisztelő címet kapta az USA-ban.

A RUAG Ammotec csoport 2020-ban elhatározta, hogy a nemzetközi piacokra újra bevezeti a magyar MFS márkát. A megújult lőszercsalád küldetése, hogy támogassa és megvalósítsa a cégcsoport globális növekedését a katonai és a rendvédelmi lőszerpiacon.

A Beretta Holding 2022. augusztus 1-én vásárolta meg az Ammotec csoportot a RUAG-tól, beleértve a magyar lőszergyárat is. A luxemburgi székhelyű Beretta Holding tulajdonában az alábbi világszerte ismert és elismert prémium fegyver- és optikai márkák állnak: Beretta, Benelli, Sako, Tikka, Holland and Holland, Stoeger, Franchi, Chapuis Armes, Steiner Optics és Burris Optics. A siroki székhelyű vállalat a mai naptól kezdve MFS Defense Inc. néven működik tovább.

Richard Somogyi, managing director

Play Video

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.