ELMENTÜNK A BUDAPESTI MŰSZAKI EGYETEMRE IS

2022. október 10-11-én a BME Állásbörzén is ott voltunk, ahol sok aktív érdeklődővel találkozhattunk, és ismét nagyban növelte a karrieroldalunk látogatottságát.

Több mint 120 cég szerepelt kiállítóként a börzén, a folyamatosan érkező látogatók 90%-a hallgató volt, 10% pedig olyan aktív munkavállaló, aki valami új lehetőséget keres.

A standunkat leginkább gépészmérnök-, illetve műszaki menedzser szakos hallgatók keresték fel, de megjelent pár mechatronika-, vegyészmérnök-, anyagmérnök- és informatikus szakos érdeklődő is, sőt még 1-2 fizika és építészmérnök szakos hallgató is kérdezősködött. Sokaknak új információ volt maga a tény is, hogy Magyarországon működik lőszergyár.

Az érdeklődők aránya 60-40%-ban a férfiak javára billent, és voltak, akik 30-40 percet is eltöltöttek nálunk, hogy minél többet megtudjanak a nálunk folyó munkáról, a pozíciókról, és az azokkal járó feladatokról, vagy egyszerűen magáról a lőszergyártásról. Ők mind valamilyen formában érintettek és motiváltak voltak a lőszerhasználat terén, vadász-, sportlövő-, vagy hivatásos katonaként.

Mit várnak az itteni hallgatók a jövőbeli munkáltatótól?

  • rugalmas munkaidő
  • home-office lehetőséget
  • részmunkaidős álláslehetőséget

Nagy számban érdeklődtek külföldi diákok is, gyakornoki, szakmai gyakorlati lehetőségek felől, de többen elképzelhetőnek tartják, hogy a tanulmányik befejezése után Magyarországon maradjanak, és itt vállaljanak munkát.

A kihelyezett QR kódot, ami az MFS karrieroldalra vezet legtöbben már a helyszínen használták, vagy fényképként mentették el, és a felhasználói aktivitás nagymértékben meg is nőtt ezt követően a nyitott pozícióinkat bemutató karrieroldalunkon.

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.