BÜSZKÉK VAGYUNK RÁJUK

2022.11.21-12.04. között rendezték meg a XIX. IPSC World Shoot világbajnokságot Pattayán, Thaiföldön. Igazán szép eredményt értek el versenyzőink a mi lőszereinkkel.

Az idei világszintű megmérettetésen 76 ország 1480 versenyzője indult. Az év legnagyobb versenyén a körülmények is kimagaslóan professzionálisak voltak, 30 pályát minimum 550 lövésszámmal kellett teljesíteni 5 lövő napon. A pályák a legmagasabb szintet képviselték, mind kinézetre, mind minőségre és nehézségre egyaránt. Közeli, távoli, kitakart és mozgó célok váltakoztak dinamikusan. Volt olyan félig kitakart mozgó cél, amit 15 év lövészet után is ámulva néztünk, hogy ezt most hogyan is oldjuk meg? Mindezt 32 fokos melegben, magas páratartalom mellett teljesíteni igazi kihívás volt.

Szászi Csaba, ballisztikai állomás vezetője: „Nekünk, európaiaknak nehéz volt, hiába értünk ide egy héttel a kezdés előtt, ennyi idő sem volt elég a tökéletes akklimatizálódáshoz. Az sem segített, hogy a légkondiktól mindenki – különböző mértékben ugyan, de -lebetegedett. Köhögtünk és volt, aki be is lázasodott. Minden nehézség ellenére keményen küzdöttünk a minél jobb eredmények elérése érdekében.”
 
Batki György, rendőr alezredes Classic overall divízióban 13-adik helyezést ért el.
Szászi Csaba, ballisztikai állomás vezetője Classic senior divízióban 27-edik helyen végzett.
 
Mindketten GECO 9mm LUGER JHP 9,5g. lőszert használtak, amik hibátlanul működtek a verseny során.
 
Szászi Csaba tagja volt a Magyar Classic Senior csapatnak, ahol Miglécz Gyula, Bobály Mihály társaságában a 3. helyet sikerült elérni.
 
Gratulálunk a csodálatos eredményekhez, igazán büszkék vagyunk rájuk!

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.