JÓL TELJESÍT  A VÁLLALATFEJLESZTÉSI PROGRAM

Februárban 135 fő részvételével 360 fokos elégedettségi felméréssel vizsgáltuk meg a szervezet – és külön minden terület – teljesítőképességét. Ezt a felmérést korábban 2021 júniusában már megcsináltuk egyszer, és összehasonlítva az akkori eredményekkel, egyértelmű, hogy nagy lépést tettünk előre.

Az anonim kérdőív kitöltésénél ügyeltünk arra, hogy minden területről létszámarányosan vegyenek részt kollégák, így a teljes szervezetben vizsgálhatóvá vált, hogy a nem egész másfél év alatt tett számtalan intézkedés (képzések, folyamat~, nyomon követési és mérési szabályozások, értékek és küldetés meghatározása a dolgozókkal együtt) miként befolyásolta a teljesítőképességet.

Szervezeti szinten és területenként is nagy előrelépést könyvelhettünk el, egyes területek kimondottan látványos előrelépést tettek szinte az összes mért érték tekintetében.

Vállalati szinten a legnagyobb előrelépést az alábbi területeken észlelték a válaszadók (30% feletti növekedés):

  • Mérhető, határidőhöz kötött munkahelyi célok
  • Pontosan megértett szervezeti stratégia és célok
  • Tisztázott, mérhető csapatcélok
  • Szervezeti értékek és kötelezettségek betartása – szervezet hitelessége
  • Kötelezettségek betartása a csapat tagjai körében
  • Eredmények pontos és transzparens követése a csapatban – mérőszámok alapján

Az eredmények alapján az idei évre is meghatároztuk a legfontosabb vállalatfejlesztési feladatokat és célokat, hogy tovább folytassuk a megkezdett fejlesztéseinket annak érdekében, hogy a dolgozóink minden nappal elégedettebbek legyenek.

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.