AZ ÉV ELSŐ ÁLLÁSBÖRZÉJE

Kép forrása: hiros.hu

Messzire mentünk az idei év első állásbörzéjére, amit a kecskeméti Neumann János Egyetem rendezett meg. A nem túl nagy, ám annál modernebb egyetem gépészmérnöki karán a 2022/2023 tanévben indult első ízben – és hazánkban egyedüliként – fegyvertervező és- gyártó specializáció.

Az egyetem vadonatúj kampuszán megrendezett állásbörzén az egyetem méretének megfelelő számú érdeklődő volt. Elég sokan keresték fel az MFS Defense standját, ami közvetlenül a Magyar Honvédségé mellett volt. A legtöbb érdeklődő, bár nem tudta, hogy hazánkban működik lőszergyár, határozottan érdeklődött és lelkesedett a különleges iparág iránt.

Legalább 10 olyan érdeklődővel tudtunk beszélni, akik vagy szakmai gyakorlat során, vagy jövőbeni munkahelyként szívese dolgoznának nálunk, függetlenül attól, hogy gazdaság-management szakirányon, vagy gépészmérnök szakirányon tanulnak.

Természetesen több fegyvertervező specifikációra jelentkező fiatal is megkeresett minket, volt olyan, aki fegyverösszeszerelő szakiskolásként már korábban járt is nálunk gyárlátogatáson. Ők határozottan szeretnének szakmai kapcsolatot velünk mind a tanulmányaik során, mind lehetséges jövőbeni munkahelyválasztásuk során.

Az állásbörze ideje alatt egyeztetéseket folytattunk a gépészmérnöki kar fegyvertervező specifikációját vezető képzőkkel, hogy a jövőben hogyan tudunk a szakmai, gyakorlati képzésbe bekapcsolódni. Érdekes lehetőségek merültek fel, amiknek kidolgozásán és megvalósításán el is kezdünk dolgozni, hogy minél több szakképzett, a fegyverek és lőszerek világában járatos szakértő kollégát tudjunk ide vontani Sirokra.

Érdekességek:

  • A vidéki egyetemi hallgatók reálisan látják lehetőségeiket és lehetséges kezdő bérezésüket
  • A legtöbb nyilatkozó nem riad vissza az ingázástól, azonban viszonylag kevés diák vállalná a költözést egy munkahely miatt, legfeljebb akkor, ha lakhatási támogatást kapna.
  • Pozitív élmény volt, hogy a megkérdezettek jelentős része, csak 3. helyen említette a bérezést abban a sorban, hogy mi számára a legfontosabb egy munkahely választásakor. Legtöbben az érdekes és fejlődést jelentő feladatokat, a képzéseket és a rugalmas munkakörülményeket helyezték előtérbe.

Kép forrása: hiros.hu

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.