AKCIÓBAN AZ ELLÁTÁSI LÁNC MUNKATÁRSAI

Önkéntes szemétszedési társadalmi akciót vállaltak az MFS Defense ellátási lánc csapatában dolgozók. A kezdeményezés és a megvalósítás is csapatmunkában ment a siroki önkormányzat támogatásával.

Áprilisban kétszer is nekilátott az ellátási lánc csapata, hogy a siroki erdőket „szeméttelenítsék”. Kiemelt céljuk volt a Kútvölgy és Sirok közötti terület megtisztítása. Április 1-én közös tízóraival indították az akciót, hogy egész délelőtt bírják a munkát. Április 28-án már egy kicsit nagyobb létszámmal a délutáni órákban veselkedtek neki a szemétgyűjtésnek, és egy szalonnasütéssel ünnepelték meg az eredményt. Mindkét alkalommal kb. 20 zsák szemetet szedtek össze, amiket az önkormányzat szállított el.

A nagyszerű kezdeményezés még nem ért véget, hiszen Sirok és a gyártelep közötti út felét sikerült így megtisztítani, van még teendő bőven. Terveik szerint a következő alkalmat már meghirdetik, hogy minden vállalkozó kedvű kolléga csatlakozhasson.

Dicsértre méltó az ilyen kezdeményezés. És hogy mi sarkallja rá az embert? Erre leginkább a szemétgyűjtésben résztvevők tudják megadni a választ.

Várhelyi Zalán, raktározási csoportvezető:

Fontosnak érzem, mint MSF dolgozó és mint siroki lakos, hogy rendezett körülmények között éljünk és dolgozzunk. Reggelente ezen az útvonalon közlekedek, itt kezdem a napot, és borzasztóan elkeserít (elkeserített) az a rengeteg szemét, amit sok-sok ember hagyott maga után az útszélén, az erdős részeken. Ami még fájóbb, hogy találkoztunk olyan „hulladék kupacokkal”, amiket módszeresen hordtak ki ide, otthon összegyűjtötte az illető zsákokba, aztán szépen kiautózott, majd kidobta az út szélére. Olyan érzés volt ez, mint amikor valamiről már régóta tudod, hogy azzal ott foglalkoznod kell és egyszer csak ott van a idő és a lehetőség, aztán nekifutásból megcsinálod. Utána nyilván elégedettséget éreztem. Évi nélkül nem futottunk volna neki, köszönet érte.

Balázs Nikolett, beszerző:

Az állat-és növényvilágra negatív hatással vannak az illegálisan kitett/eldobott szemetek, továbbá esztétikailag sem nyújtanak szép látványt. Ugyan nem világmegváltó tevékenység volt, mégis kicsit tisztábbá varázsoltuk a tájat, így is téve valami jót környezetünkért. Egy ilyen esemény remek csapatépítéssel jár, főként a cégnél „friss” kollégaként gyorsabb beilleszkedést biztosít.

Komló Dávid, beszerző:

Mivel természetszerető ember vagyok (vadászok, méhészkedek, gazdálkodok) különösen fontosnak tartom az ilyen akciókat az állat és növényvilág megóvása érdekében. Abszolút pozitív élmény volt, kellemesen és hasznosan eltelt a délután.

Szászi Barna, beszerző:

Azt gondolom, hogy közvetlen és közvetett környezetünk, lakóhelyünk állapotáért lehetőségeinkhez mérten fontos tennünk, hogy megóvjuk, és szükség esetén javítsuk annak állapotát. Újabb közös csapatélménnyel és hasznosan eltöltött idővel gazdagodtam.

Pekk Éva, beszerzési igazgató:

Ebben a gyönyörű környezetben, ahol dolgozunk, fokozottan rosszul esik a szemetelés. Vezetés közben is feltűnik, ha szeméttel teli szakaszokat látok. Sajnálatos látni, mi minden kerül ki a természetbe, és sokszor érthetetlenül álltunk az előtt, ha pl. zsákban összegyűjtött műanyag palackokra bukkantunk. Az akcióink a polgármester úrral egyeztetve történnek, és ők gondoskodnak a szeméttel teli zsákok elszállításáról, sőt már speciális gyűjtő zsákokat is kaptunk az önkormányzattól. A közösen, munkahelyen kívül töltött idő mindig tovább erősíti a csapatot. Teljesen más szerepben, új oldalainkról ismerjük meg egymást. Az új kollégák könnyebb beintegrálására is kiváló alkalom. Örülök, hogy a kollégáim is figyelik és javasolják, hol érdemes újra akcióba lépnünk.

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.