ISMÉT ARATOTT KOMLÓSI SÁNDOR

Ballisztikai állomásunk kollégája, Komlósi Sándor sorra nyeri az országos lövészeti versenyeket. Az augusztus utolsó hétvégéjén rendezett Nagyöbű és Gyorslövő Országos Bajnokságon egyéniben 2 bronzérmet, csapatban pedig 7 országos bajnoki címet gyűjtött be. A szeptember elejei heves megyei bajnokságon szintén arany és bronz is jutott neki.

A Magyar Sportlövők Szövetsége által a nagytétényi ROKK lőtéren lebonyolított kétnapos viadalon lebonyolított precíziós és gyorslövő puskás versenyszámokban az OB-n, Komlósi Sándor részvételével a Káli LSK háromfős csapata egyéniben és csapatban, összesen öt versenyszámban indult. Komlósi Sándor a kis kaliberű puska nyílt irányzék számban harmadik helyezést ért el. A káli trió pedig csapatban öt versenyszámból négyben diadalmaskodott, egy számban pedig harmadik helyen végzett.

Vasárnap a három pisztolyos számban folytatódott a küzdelem, a káliaknak itt sem kellett szégyenkezniük, csapatuk a három versenyszám mindegyikében országos bajnoki címet szerzett.

Sándor így mesélt a versenyről:

„A verseny szervezése – a korábbi évekhez képest – annyiban volt jobb, hogy talán egy hajszálnyival gördülékenyebben mentek a versenyszámok. Viszont fájó pont, hogy nem biztosították a szokásos paravánt, amin látható, hogy országos bajnokságról van szó és évek óta probléma a dobogó is, de sajna erről nem a versenyszervezők tehetnek hanem a lőtér tulajdonosa.

Az időjárás “gyilkos” volt, egész állónap a tűző napon voltunk, sehol egy árnyék még a levegő sem mozgott, és vasárnap, amikor a pisztolyos számok voltak, évtizedekre visszamenőleg a legmelegebb nap volt.

Az ellenfeleink 70 százaléka tapasztalt versenyző volt, közöttük jó néhány rutinos, valamikori “A” kategóriás, nemzetközi minősítéssel és olimpiai bajnoki címmel rendelkező vetélytárssal, és persze mindig jönnek a fiatal tehetségek is.

Hogy mit jelent számomra az elismerés? Hát, úgy szokták mondani, hogy országos bajnokságon dobogón lenni, az már valami!

Természetesen én is örülök neki, és egyben társaim, csapattagjaim sikerének még jobban. Nekem ez az év nem ment annyira jól, sok volt a kiadásom, át kellet szerveznem a fegyvereimet, és azokkal össze kellett hangolódnom, és a lőszerárak is az egekben vannak, ezért kevesebb edzésmunkát tudtam végezni. Szeptember 16-17-én még hátra van a nemzeti számok országos bajnoksága, ez a legfontosabb verseny a mi életünkben, és addig még előttem a heves megyei bajnokság.”

Sándor a szeptember első hétvégéjén megrendezett megyei bajnokságon újabb sikereket könyvelhetett el, megnyerte a nagy kaliberű pisztoly versenyszámot 193 köregységgel, a sportpisztoly versenyszámban pedig bronzérmet szerzett, valamint kis- és nagykaliberű pisztoly versenyszámban övék lett a csapat első helyezés.

Gratulálunk Sándornak a nagyszerű teljesítményhez, és további sok sikert kívánunk neki az év hátralévő versenyeihez!

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.