Lövészeti versenyeket szponzorál az MFS Defense

Az elmúlt hetekben több olyan országos, vagy nemzetközi verseny is volt, amiknek a szervezését, vagy egyes résztvevőit az MFS Defense szponzorálta

Szeptember 30-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Lőtér és Sportpályán rendezték meg a Fegyveres Biztonsági Őrségek XIII. Országos Szakmai Csapatversenyét. Összesen 22 csapat vett részt az általunk is támogatott rendezvényen. A 22 alakulat négy kategóriában mérte össze tudását, junior és – idén már második alkalommal – senior kategóriában is. Először elméleti felkészültségükről adtak számot a versenyzők, ezt követte a pisztolylőgyakorlat, a gépkarabély részleges szét- és összeszerelése, majd az akadálypálya.

Junior A kategóriában taroltak az Atomix FBÖ csapatok, az atomtörvény alá nem tartozó csapatok körében pedig a Nemzeti Kulturális Örökség Védelmi Nonprofit Kft. (NKÖV) FBŐ csapata vitte a prímet. A seniorok között a MNB Biztonsági Zrt. FBŐ II csapat bizonyult a legjobbnak, míg az egyetemisták kategóriájában a Szuper Gárda diadalmaskodott.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) szervezésében tartották október 2-án a IV. Nemzetközi Rendészeti Szolgálati Lőversenyt a ROKK Nagytétényi lőterén, melyet az MFS Defense lőszerekkel támogatott. A magyar indulók mellett Kína két SWAT-csapata is képviseltette magát ezen a megmérettetésen, ahol a rendvédelmi szervek nemzetközi szakmai kapcsolattartásán és tapasztalatcseréjén felül, a hivatásos állomány lőkészségének, valamint a biztonságos és szakszerű fegyverkezelésének a felmérése volt a cél.

A megmérettetésre háromfős csapatok nevezhettek. Hazai részről a magyar rendőri vezetők, a „magyar rendőri” és a Terrorelhárítási Központ csapata, külföldről a Kínai Népköztársaság pekingi és Hopej (Hebei) tartományi SWAT-részlegéből két, valamint egy nemzetközi vegyes csapat indult, s mivel a külföldi vendégeknek ismeretlenek voltak a nálunk rendszeresített fegyverek, az igazi verseny előtt volt egy statikus lőgyakorlat is. Minden egyéni kategóriát Csaplár Balázs nyert meg, és míg pisztoly kategóriában a 2. és3. helyet is kínai versenyző szerezte meg, addig a géppisztoly és összetett versenyben kizárólag magyarok állhattak a dobogóra. Csapat összetett versenyben pedig a TEK után másodikként a Magyar rendőr vezetők, harmadikként pedig a Magyar rendőr csapat állította fel a rangsort.

Október elején az 5 Fegyver Kupa Rendészeti Lövész Egyesület rendezte meg a 3. Taktikai Szituációs Lövész Csapatversenyt az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ORFK ROKK) nagytétényi lőterén. A nemzetközi megmérettetésen összetett feladatokat kellett teljesíteniük a résztvevőknek, a viadal alaposan próbára tette a tudásukat. Ezen a rendezvényen a két szervezet közötti jó kapcsolatra tekintettel reklámozhattuk vállalatunkat. A megmérettetésen nemcsak rendőrök vettek részt, hanem külföldi bevetési egységek munkatársai és katonák is. A határon túlról érkezett két szlovák alakulat mellett a két kínai SWAT-csoport is beszállt a versenybe. Összesen 21 egység 84 lövésze mérette meg magát.

A görögországi IPSC EB-n nemcsak a Geco csapat, hanem az MFS Defense által szponzorált Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Lövészszakosztályának tagja, Kovács Bogi is csodálatos eredményt ért, aki Lady kategória egyéniben a 9. helyet szerezte meg.

Gratulálunk neki a nagyszerű teljesítményhez!

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.