TANULSÁGOK A MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE ALAPJÁN

A Budapesti Műszaki Egyetem 2023.10.10-11-én rendezte meg 2 napos állásbörzéjét, ami precíz szervezés mellett igen nagyszámú közönségnek mutatta be Magyarország több mint 150 vállalatát, köztük az MFS Defense Zrt.-t is.

A kiállítók között különlegesnek számító, hazánkban egyedüliként nagy volumenben kis kaliberű lőszereket gyártó vállalatunk számos fiatalt vonzott. Sokan megdöbbentek, hogy gyárunk már 70 éve működik, kalandos történetét pedig érdeklődve hallgatták.

A fiatalok leginkább a lehetőségeik felmérésére használták az állásbörze kínálta fórumot, és arról puhatolóztak, hogy milyen irányba érdemes szakmai gyakorlati helyet keresniük, hogy jövőbeni pályaorientációjukat megalapozhassák vele.

Kiket érdekelt komolyabban a lőszergyártás különleges iparága?

  • Akiknek van valamilyen kapcsolatuk a lövészettel, sportlövők, katonák voltak, vagy vadásznak a szabaidejükben.
  • Akik érdekes, különleges terültet keresnek, volt, aki határozottan tudta, hogy fegyverfejlesztő akar lenni, és voltak lányok, akik szerettek volna a megszokott női lehetőségektől teljesen eltérő irányban érvényesülni, és sok leendő vegyészmérnök szeretne a gyógyszeripartól független karriert építeni.
  • Akik a jövőben nemcsak számítógépek mellett ülve szeretnének dolgozni, hanem megismernék a gépek és a termelés igazi, „olajos” világát is.
  • Akik új területeken szeretnének informatikai fejlesztésekben vagy robotizálásban részt venni.

Csapatunk támogatja a speciális iparágunk iránt érdeklődő hallgatókat szakmai gyakorlat  megszerzésében vagy szakdolgozati anyaggyűjtési lehetőség biztosításával, hiszen ez a szakma csak a gyakorlatban sajátítható el, és a lőszergyártás mellett elköteleződő fiatal műszaki értelmiség tudja majd az iparág jövőbeni fejlődését biztosítani.

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.