NINCSENEK NYITOTT POZÍCIÓK AZ ÁLLÁSBÖRZÉKEN

Három őszi egyetemi állásbörzén jelentünk meg, és összegeztük a tapasztalatokat: nehéz helyzetben vannak a friss diplomások, mert a kiállítók nem ajánlanak nyitott pozíciókat, csak gyakornoki lehetőségeket.

Már a Műegyetemi állásbörzén is erősen lehetett érezni, de az Óbudai Egyetem és a Debreceni Egyetem állal megrendezett további állásbörzék tapasztalatai alapján egyértelműen állíthatjuk, javarészt beteltek a diplomás munkahelyek.

Az egyetemisták már pontosan tudják, hogy a jó munkahelyekre az egyetemi idejük alatt kell bedolgozniuk magukat. Az igény és a lehetőség az idei őszi állásbörzéken találkozott is, hiszen a kiállítók java része – hacsak nem frissen induló gyárról van szó – kizárólag gyakornoki pozíciókat hozott, vagy csak brandépítés céljából jelent meg.

Az általunk meglátogatott 3 állásbörze tapasztalata alapján az jelenlegi egyetemisták nagy elvárásokkal vannak a leendő munkáltatóik felé:

  • kimondottan magas fizetés
  • a munkahely helyben legyen, és ez annak ellenére nagyon fontos számukra, hogy alapelvárás a home office lehetősége
  • bár a Budapesti Műszaki Egyetemen volt példa az ellenkezőjére, de alapvetően olyan feladatokat szeretnének a munkahelyükön csinálni, ami nem feltétlenül terheli ki a teljes munkaidejüket

A lőszergyártás leginkább azokat érdekelte, akik valamilyen különlegesre vágynak, vagy akiknek kötődésük van a sportlövészet, vadászat, katonaság irányába.

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.