AKTÍV SZEREPVÁLLALÁS A SZAKKÉPZÉSBEN

Mint duális képzőhely, idén januárban is lehetőséget biztosítottunk az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium 12. évfolyamos logisztikus diákjainak, hogy nálunk töltsék gyakorlati képzési idejüket.

Három visszatérő diákunk most 7 héten át, a vállalat 3 különböző területén ismerkedett meg a logisztikai folyamatokkal és feladatokkal. A klasszikusnak mondható raktározás és beszerzés, értékesítés területek mellett a gyártáslogisztikai feladatok is fókuszba kerültek. A diákok hetente, szervezett keretek között osztották meg tapasztalataikat, és egy-egy érdekesebb feladat, ismeret kapcsán a többieknek elkészített kis ismeretterjesztő anyagok formájában okították egymást is a gyakorlati idő alatt.

A diákok így összegezték a most nálunk szerezett tapasztalataikat:

Papp Máté:

„Az MFS-nél eltöltött egy hónap során, számos területen fejlődtem. Az angoltudásom jelentősen javult, a munkafolyamatokban való részvételnek köszönhetően. Személyiségem fejlődött, mivel megtanultam alkalmazkodni és hatékonyan együttműködni a munkatársaimmal. Az önállóságom is erősödött, mivel egyre több feladatot kaptam és oldottam meg magabiztosan. Munkavégzésemben nagyobb hatékonyságot értem el azáltal, hogy gyorsabban és pontosabban visszahatottam az adott helyzetekre. Tapasztalatom pedig folyamatosan bővült az új kihívások és projektek által, ami segített abban, hogy rugalmasabban kezeljem a változó munkakörnyezetet és feladatokat. Összességében az MFS tapasztalatai sokat hozzáadtak a szakmai és személyes fejlődésemhez ebben az egy hónapban.”

Kis Péter Gergely:

„A 2024-es szakmai gyakorlatom alatt az elmúlt években megszerzett elméleti tudásomat a logisztikán belül gyakorlatban is tudtam alkalmazni. Az elmúlt időszakban lehetőségem nyílt beletekinteni az üzemen belüli logisztikai folyamatokra, megismerve a módszereket, amelyek a termelés és szállítás hatékony működését biztosítják. Megismerhettem a szerszámraktár működését részletesebben láthattam, hogy történik a bevételezés, a cikkszámok rendszere. Rengeteg új és hasznos tudásra tettem szert ezen időszak alatt a szakmában és a szakmán kívül is, örömmel várom, hogy ezeket a tapasztalatokat kamatoztathassam a jövőben is. Összességében nagyon jól éreztem magam ez alatt a bő egy hónap alatt, és örülök, hogy itt tölthettem a szakmai gyakorlatomat.”

Dudás Máté:

„A bő egy hónap során sikerült gyakorlati szinten is bele látnom a munka világába. Rengeteg élményt és tapasztalatot szereztem az itt töltött idő alatt, amit a jövőben hasznosítani tudok akár az életben, akár a jövendőbeli munkáim során. Ez a gyakorlat segített abban, hogy érettebben gondolkodjak, viselkedjek és érettebben álljak hozzá a dolgokhoz. Segített abban, hogy rugalmasan tudjak egy csapatban dolgozni, és hogy bizonyos dolgokat, akadályokat, munkákat meg tudjak egyedül is oldani. Megismertem gyakorlatban is, hogyan működik egy cég, milyen tényezői vannak annak, hogy egy cég munkafolyamatai rugalmasan és hosszútávon működjenek. Sok új dolgot tapasztaltam, amik akár jó dolgok voltak, akár rosszak, de az előnyömre fordítottam őket, és tanulni tudtam belőlük. Lényegében jól éreztem magamat, és örülök, hogy itt tölthettem a gyakorlatomat, és hogy megismerhettem új embereket.”

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.