FELMÉRJÜK A FIATAL MÉRNÖKÖK IGÉNYEIT – MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE

Számunkra a BME állásbörzéjével indult meg az idei év tavaszi job fair szezonja, ahol online kérdőívben kértük a fiatal mérnökök véleményét arról, mi alapján választanak munkahelyet maguknak.

A szokásos jólszervezettséggel és magas színvonallal kezdődött meg 2024.03.26-án a Budapesti Műszaki Egyetem állásbörzéje, ahol az MFS Defense megszokott helyén, a patinás főépület földszinti folyosóján várta a fiatal mérnökérdeklődőket.

Számos gépészmérnök tájékozódott az MFS nyújtotta jövőbeli lehetőségekről, és több alsóbb évfolyamos hallagató volt kíváncsi a kötelező szakmai gyakorlati lehetőségekre, és a szakdolgozati anyaggyűjtésre.

Egy online kérdőív keretében mi pedig  arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen szempontok alapján döntik el az ifjú, Budapesten végzett mérnökök, hogy hova menjenek dolgozni, milyen juttatások és feltételek nem hiányozhatnak a választott pozíció ajánlatából, és mennyire rugalmasak egy esetleg költözés kapcsán.

Az előzetes értékelések alapján:

  • Jelentős mértékeben a fizetés és juttatások alapján választják ki, hogy hova is jelentkezzenek
  • A munkavégzés körülményei közül egyértelműen a hybrid munkavégzés lehetősége a legfontosabb
  • A cég megválasztásában a válaszadók többsége szívesen menne egy különleges iparág vagy termék gyárába
  • Költözés tekintetében eléggé megoszlanak a vélemények, de elmondható, hogy többségében egy jó ajánlatért megoldanák a költözés nehézségét
  • A juttatási csomagból a legtöbb válaszadónak nem hiányozhat a 13. havi fizetés vagy a kimagaslóan nagy bónusz
  • Igazi pozitívumnak pedig a heti min. 2 nap home office lehetőségét tartják a fiatalok egy ajánlat kiválasztásánál
  • Szintén megosztó a kérdés, hogy több jó munkalehetőség közül mi lenne a döntő szempont a választásánál, ahol versenyben van a munka és magánélet egyensúlya, a munkahelyi kultúra és csapatmunka, valamint a fizetés, bónuszok és juttatások mértéke.
  • A munkalehetőségekről pedig online szereznek be információkat, kiemelten pedig a social média felületeken, amik közül is a LinkedIn és a Facebook a leginkább preferált csatorna.

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.