News

NŐNAPI LŐVERSENY A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEMEN

Share:

We are pleased to cordially invite you to visit and meet us at our stand to introduce you the wide product portfolio of MFS ammunition ammunition. Check DSEI web site for further information: https://en.milipol.com/

A 9 éve hagyományosan nők számára meghirdetett versenyt, 2 éve már Lebstück Mária honvéd huszár főhadnagy tiszteletére rendezik meg. Mária főhadnagy nem csupán operett hős, hanem valóságos hőstetteiről híres katona volt.

Lebstück Mária huszár főhadnagy (1830–1892) az 1848–49-es szabadságharc alatt számos hőstettet hajtott végre, több csatában harcolt, többször kitüntették, és szinte élete végéig huszárszablyát hordott. Férfiruhában vett részt a küzdelmekben, sokáig nem is derült ki, hogy valójában nő. A kalandos életű Lebstück ihlette a Mária főhadnagy című operettet, és immár névadója annak a lőversenynek, amit idén kilencedik alkalommal rendeztek meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) a nemzetközi nőnap alkalmából.

Az idei megmérettetésen 63 nő mérte össze a tudását. A szakmailag értékes viadalt fel lehetett fogni gyakorlásnak, játéknak is, vagy játékos gyakorlásnak, ahogy tetszik. Az esemény szerepel a Belügyminisztérium sportnaptárában is, és a rendőrség, valamint az NKE vezetői is támogatták, tehát szakmailag értékes rendezvény volt, emelte ki a megnyitón dr. Fekete Csaba dandártábornok, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészeti Kiképzési és Nevelési Intézetének parancsnoka is. A versenyt az 5 Fegyver Kupa Rendészeti Lövész Egyesület az NKE Rendészettudományi Kar lövész szakosztályával közösen rendezte, és a Magyar Dinamikus Lövészsport Szövetség Gyorskombinált és Precíziós Lövész Szakágának rendszerében bonyolították le, a verseny főszervezője Szikszay Tamás lőkiképző, lövészoktató, az egyesület elnöke volt.

AZ MFS által is szponzorált verseny rendőrségi kategóriájának győztese Kovács Diana főtörzsőrmester lett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjának munkatársa. Az összetett verseny győztesét a Hadik András huszárezred pisztolyának míves másolatával jutalmazta dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

Forrás: 5fegyverkupa facebook oldala

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.