HARMADIK ÉVE DÍJJAZZÁK AZ MFS BELSŐ KOMMUNIKÁCIÓJÁT

Már harmadik éve, hogy Blue Colibri belső kommunikációs szakmai díját, a Connect Award-ot elnyeri az MFS Defense. Csakhogy idén dupláztunk is, hiszen két kategóriában is díjat kaptunk.

Igazán nagyszerű elismerés, hogy a Blue Colibri rendszerét most már nemzetközi szinten széles körben használó vállalatok közül, mind a két díjazásra kerülő kategóriában is kimagasló eredményt értünk el:

  1. Game changer ezüst fokozat a gamifikáció változatos és széles körű használatáért.
  2. A legtöbb aktív, elkötelezett felhasználó díja 200 és 1000 fős cégek kategóriában.

Előbbi már sorozatban a 3. Connect Award elismerés valamilyen különleges szakmai megoldásért (2022-ben az e-learning megoldásokért, 2023-ban az egész dolgozói életutat végig kísérő digitális megoldásokért, 2024-ben pedig a gamifikációért), utóbbi díjat viszont most először kaptuk meg, ami nagyszerű visszaigazolás a 2023-ban, a kétoldali kommunikáció erősítése érdekében folytatott kampányunknak.

A 3. éve megrendezésre kerülő Connect egy komoly szakmai gárdát, cégvezetőket, vállalati kommunikációs- és HR vezetőket felsorakoztató szakmai fórum, ahol több teremben, párhuzamosan folynak a legrelevánsabb HR és kommunikációs kihívások, feladatok és jelenségek élményekben gazdag feldolgozása, valós tapasztalatok és példák alapján.

Mit hoztunk haza a 2024-es Connect-ről?

1. Minden dolgozónak tudnia kell, miért fontos a munkája, mit ad vele a világnak, hogy soha ne érezzen szégyenérzetet a munkája vagy a munkahelye miatt. Éppen ezért igyekezni fogunk még több MFS hírt megosztani, olyan a vállalatunkhoz és a termékeinkhez kapcsolódó tartalmakkal, melyek büszkévé tehetnek benneteket.

2. Mindenkinek szívet melengető, ha a céges rendezvények valamilyen jótékonysági tevékenységgel párosulnak. Így kaphattok és adhattok is egyszerre. Erre volt példa nálunk is, az adventi adománygyűjtés, vagy az ellátási lánc szemétgyűjtő akciója. Ezeket a jó példákat alapul véve, igyekszünk felkarolni a további ilyen ötleteket, kezdeményezéseket.

3. Minden vezetőnek személyes kapcsolatot kell kialakítania minden egyes alkalmazottjával, és ehhez elengedhetetlen az aktív és erős személyes jelenlét a vállalati kommunikációban. Ezzel kapcsolatban is vannak újszerű ötleteink, melyekben szeretnénk a vezetők jó gyakorlatait közkinccsé tenni.

4. Objektív adatok igazolják, hogy a LinkedIn-en a személyes posztok mindig olvasottabbak, mintha egy céges oldalon jelenne meg ugyanaz. A vezetőknek személyes elkötelezettségen keresztül kell képviselniük a vállalatot és a márkát. Ebben pedig igyekezni fogunk minden támogatást megadni a vezetőinknek.

5. Hogy egy vezető számára létkérdés, hogy bizalmat váltson ki, ezt pedig úgy tudja elérni, ha van karizmája. A karizma fejleszthető, ehhez fakultatív e-learninget fogunk készíteni számukra.

6. A vállalati belső- és a közösségi média, valamint céges weboldal külső csatornáin is úgy kell kommunikálni, hogy a posztokat elolvassák, megtekintsék. Ki kell lépni a jól bevált kommunikációs sablonok világából, hogy fel tudjuk kelteni az érdeklődést. Ezért új kommunikációs formákat is ki fogunk próbálni.

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.