News

KÖZÖS SIKER LEHET A SZAKMAI GYAKORLAT

Share:

We are pleased to cordially invite you to visit and meet us at our stand to introduce you the wide product portfolio of MFS ammunition ammunition. Check DSEI web site for further information: https://en.milipol.com/

A 17 éves Jeges Alexandra az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium 11. osztályos, logisztikusnak tanuló diákja, a szakmai gyakorlati teljesítménye alapján Finnországba mehet 4 hetes nyári gyakorlatra. Ez a siker nem csak őt teszi büszkévé.

A két hónapos szakmai gyakorlat a tanév teljesítményébe is beszámít, s az MFS Defense Zrt., mint duális képzőhely minden esetben köteles véleményezni a hozzá érkező szakmai gyakorlatos diákokat. Ez esetben Jeges Alexandrát, a róla megküldött véleményezés alapján, az a megtiszteltetés érte, hogy 4 hetes gyakorlatra mehet Finnországba.

Hogy mi kell ahhoz, hogy ilyen eredményt érjen el valaki a szakmai gyakorlatával, erről kérdeztük Alexandrát.

Miért ezt a szakirányt választottad az általános iskola után?

Alexandra:

„Mivel sok lehetőséget látok ebben a szakmában, és a fizetés sem rossz, ezért döntöttem a logisztika mellett. Igazából inkább humán beállítottságú vagyok, de közben már fiatalabb koromban is nagyon önálló voltam. Az Andrássy egy igen jó nevű iskola Egerben, ezért nyolcadikosként mindenképpen ide akartam járni. Az eltel 3 év alatt azért rájöttem, hogy kicsit más, mint amire gondoltam, de nem bántam meg a döntésemet. Igazán nagyon érdekes ez a szakma, de még szélesebb területet foglal magába, mint azt korábban gondoltam. Most, hogy itt vagyok az MFS-nél gyakorlaton, még jobban látom ezt. Engem leginkább a külker terület fogott meg, egyeztetni a partnerekkel, azt jelenti, hogy nagyon sok interakció van másokkal, és ezt nagyon szeretem. E mellett innen az ember átlátja az egész logisztikai folyamatot, ami így sokkal érdekesebb, mintha csak egy szűkebb részével foglalkozna, bár valójában a beszerzés is nagyon érdekes.”

Mesélj kicsit az elnyert megtisztelő lehetőségről!

Alexandra:

„Az iskolában lehetett jelentkezni egy Unió által támogatott programra, aminek keretében egy prezentációt kellett készíteni és előadni. Én Portugáliába jelentkeztem, és csak később derült ki számomra, hogy oda csak 18 év felettiek mehetnek, így sajnos lecsúsztam róla. Azonban az itteni szakmai gyakorlatomról olyan szép jellemzést kaptam, hogy az iskola vezetése engem tartott a legalkalmasabbnak arra, hogy a finnországi gyakorlatra, ahol egy hely megüresedett, beválasszon. Nagyon sok jelentkező volt, és nagyon-nagy öröm számomra, hogy én lettem a befutó. Jó tanulás volt ez az életre, ami igazolja, hogy mindenért meg kell dolgozni. Sokkal jobb érzés, hogy a teljesítményem alapján jutottam be, nem csak a szerencse folytán. Ez egy visszaigazolás, hogy valamit jól csináltam. Úgy érzem a munkához való hozzáállásom, hogy nagyon érdeklődő vagyok, és valójában szeretek is dolgozni, és keresem a fejlődési lehetőségeket, ez hozta meg számomra ezt a sikert.”

Az MFS Defense Zrt-nél a szakmai gyakorlat koordinálásáért felelős kommunikációs és képzési szakértő, Heiling-Koltai Beáta számára is nagy büszkeség Alexandra sikere:

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy valóban hasznos szerepünk legyen a szakképzésben. Duális képzőhelyként fogadjuk az egri Andrássy Szakgimnázium logisztikus diákjait, akikkel komolyan foglalkozunk. Az ellátási lánc valóban nagy területet ölel fel, és a diákok a vállalat különböző pontján ismerhetik meg a terület specifikus feladatait. Hetente tartunk visszajelző beszélgetést, és minden diák, mint bármely munkavállalónk, lehetőséget kap a vállalati e-learningek által, hogy a speciális iparágunk miatt kötelező szakmai ismeretek mellet, egyéni készségfejlesztési digitális képzéseket is elvégezzen. Teljesértékű kollégákként bánunk velük, részt vesznek az MFS Elismerési Programban is. Folyamatos visszajelzést kérünk tőlük, aminek alapján egyénre szabottan igazíthatjuk a gyakorlati ismeretátadást. A szakmai tudástranszfer mellett kiemelt szerepet kap a munkavállalói attitűd kialakítása is, hiszen itt fogják azt is megtanulni, milyen kötelezettségei vannak egy munkavállalónak, miért fontos, és hogyan tud integrálódni egy munkahelyi csapatba. Alexandra – a szakmai ismeretek mellett – ezen a területen igazán kimagasló teljesítményt nyújtott, mondhatom az is , hogy a munkáltatók ilyennek képzelik el az ideális munkavállalót.”

Subscribe to our newsletter

This website uses cookies to enhance the user experience. By continuing to browse the Website, you agree to be bound by the Privacy Policy.